• (3 dni) Dieta letnia CUKRZYCA/IO 1600 i 1800 kcal

49.00
szt. Do przechowalni
Opinie
brak ocen
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Dostępność Duża dostępność

Jadłospis letni został stworzony z myślą o osobach, które mają już moje jadłospisy i chcą uzupełnić  swoją bazę posiłków w oparciu o sezonowe letnie smaki oraz o tych, którzy nie mają jeszcze żadnej z moich diet, a chcieliby je przetestować. Sezonowe produkty charakteryzują się intensywnym smakiem, co sprawia że potrawy przygotowane z ich użyciem są nie tylko zdrowe, ale również pyszne. Świeże warzywa i owoce dodają potrawom lekkości i świeżości idealnie pasującej do letnich temperatur. Dzięki nim można stworzyć kolorowe dania pełne witamin i składników mineralnych wspierających prawidłowe funkcjonowanie organizmu. W diecie znajdziesz potrawy takie jak: chłodnik z ogórka i rzodkiewki, domowe drożdzówki z borówkami, makaron z twarogiem i truskawkami, pierś zapiekana ze szpinakiem z dodatkiem młodych ziemniaczków z koperkiem i mizerii, placuszki z cukinii, zupa ogórkowa.

Jadłospis przeznaczony jest dla osób z cukrzycą, insulinoopornością, PCOS, endometriozą, chorobami tarczycy. Śmiało mogą stosować go również osoby zdrowe. Dieta zawiera potrawy z niskim/średnim ładunkiem glikemicznym. Dzięki temu nie musisz się martwić o nagłe skoki glukozy i insuliny po posiłku.

 

Co otrzymujesz?

1. 3 DNIOWY LETNI JADŁOSPIS  (w wersji 1600 i 1800 kcal) w formie pliku PDF składający się z 4 posiłków (śniadanie, drugie śniadanie, obiad, kolacja).

2. Proste w wykonaniu przepisy.

3. Listę zakupów, można ją wydrukować i zabrać ze sobą do sklepu.

4. Rozpiskę jadłospisu w tabeli do wydruku (można sobie wywiesić na lodówkę). Zawiera wszystkie posiłki z podziałem na dni.

5. Wyliczone białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik oraz ładunek glikemiczny.

6. Przepis na domowe drożdżówki z niskim ładunkiem glikemicznym.

7. Wskazówki jak bilansować swoje posiłki oraz informacje o suplementacji.